lauantai 12. lokakuuta 2013

Mimin poikue syntyi 12.10!

Mimille on syntynyt poikue. Kerronkin tässä postauksessa teille miten tämä 5 poikasen poikue on juuri ja juuri selvinnyt tähän asti.

Lauantaina aamulla kävin normaalisti hoitamassa kanit kun huomasin Mimin repineen karvaa ja huomattavan iso maha oli lähtenyt. Kurkkasin pesäkoppiin ja näin lämpimän näköisen karvapesän. Ajattelin, että käyn illalla kurkkaamassa, että kaikki okei. 
     Illalla tulin pikkusiskon kanssa hoitamaan jälleen kaneja ja huomattiin että Mimi on tukkinut kopin suun hiekalla. Tarkemmin katsottuna koko koppi oli täynnä hiekkaa. Jos nostaisimme kopin hiekat vyöryisivät poikasten päälle ja jos alkaisimme ottamaan hiekkaa pikkuhiljaa pois siinä menisi ikuisuus ja poikaset eivät pakolla selviäisi. Vessakaatikossa oli viellä Mimin jälkeiset. Nostin varovasti koppia ja näin kuinka 4 yltäpäältä hiekassa olevaa tummaa poikasta vierähti hiekkakasan päältä. Kaivoimme vähän hiekkaa ja löysimme viellä viidennen pienen kylmän poikasen. Nostin yhden poikasen ja hätkähdin kuinka kylmä ja kova se oli. Menin paniikkiin ja aloin hysteerisesti itkemään. Heti kun tajusin, että jotain pitäisi tehdä kippasin valjas laatikon ja laitoin sinne heinää jonne nostelin poikaset. Nappasin kuljetusboxin jossa oli Mimi sekä poikaset valjaslaatikoineen ja ryntäsin sisälle. 
     Soitin äitille hätäpäissä mitä teen. Tietysti yrittäisin saada poikaset lämpimiksi. Kun katsoin poikasta jota lämmitin käsissäni ja näin kuinka hengitys hidastuu ja poikanen liikehtii suu ammosen auki niin silloin vuodatin ne hädän ja pelon kyyneleet. 
     Laitoimme jokaisen poikasen omaan sukkaan sekä teimme lämminvesihauteet laittamalla pakastepusseihin lämmintä vettä ja lämmittämällä poikasia sukan, omien käsien sekä lämpimän veden avulla. 
   Pikkuhiljaa pienet olennot alkoivat lämmetä. Haimme pesäkopin jossa oli pohja ja teimme sinne vesipullojen, pyhkeen ja heinän avulla lämpimän pesän poikasille. Asetimme poikaset pesään ja rakensimme sisälle huoneeseeni häkin perheelle ja annoimme olla Mimin rauhassa ja kävimme jonkin ajan päästä katsomassa oliko se ruokkinut poikasia.         
     Poikaset alkoivat todella olla nälissään joten otin Mimin syliin ja asetin kyljelleen ja poikaset tisseille syömään. Mimi antoi yllättävän hyvin poikasten syödä ja mun pitää paikallaan. 
  Kun näki poikaset lämpiminä ja mahat pullollaan kopissa oli aika vuodattaa ne helpotuksen ja ilon kyyneleet! Sitä miettii, että olisiko antanut Mimin vain päättää poikasista tai antaa olla ja katsoa olisiko se alkanut syöttää nakkeja eli niin sanotusti antanut luonnon hoitaa... ? 
 Jos Mimi tästä ei nyt rupea itse ruokkimaan niin se tietää syöttövuoroja muutamaksi viikoksi eteenpäin....

Ajatuksia tai kommentteja kaipaan teiltä! :)

1 kommentti:

  1. Hyvin hoidit tilanteen! Yritä nyt mahdollisimman paljon kerätä vielä sitä emon karvaa ja laittaa sinne pesään, jos se sitten rupeaisi itse ruokkimaan niitä :)

    VastaaPoista