maanantai 24. syyskuuta 2012

Elämää jänisten kanssa(toivepostaus)

Kirjoitan nyt kaikki yhellä rytinällä niin tuleepahan vähän pitempi postaus :D
Eli mulle tuli toive että kirjottaisin mimmoista on kasvattaa kaneja ja mitä haastavuuksia, tavotteita ym.
Ja myös esittelyt kaneista olisi nyt luvassa (:

 Tää mun kanien kasvatushan on aika pienimuotoista.. Mä en halunnu enkä haluakkaan että kanit on mulla tekemässä poikasia ja istumassa häkissä naperoittesa kanssa.
Alunperin jo mulla oli ehtona että kanimäärä pysyy semmosena että pystyn jokaiselle antamaan huomiota, rakkautta, suojaa ja ruokaa tarpeeksi, että kanit pysyvät lemmikkeinä ja perheenjäseninä.

Tavotteina on poikueissa hyvä luonne, käsiteltävyys sekä terveys.Haastavuuksia ei oikeestaan ole muuten kuin että mietin ite aina kauhuissaan mahdanko olla onnistunut kasvattamaan sen tietyn poikeen hyvin ja helposti käsiteltäviksi.. . . . :)

Suunnitelmissa on jatkaa samanlailla pienimuotoisesti ja keskittyä poikue kerralla siihen tiettyyn poikueeseen. (<- selvällä suomen kielellä? :D)Tärkeetä on myös huolehtia hyvät ja rakastavaiset kodit  jotka pitäisivät yhteyttä myöhemminkin.

Ajattelin vielä kertoa simmoisesta kun multa lähtee joskus joistakin poikueista poikasia tampereen onnenlemmikit eläinkauppaan. Tiedän mitä ajattelit tuon lukiessa.
En alunperin harkinnutkaan myymistä eläin kauppoihin mutta eräänä päivänä mulle tuli s-postia missä kyseltiin poikasistani. Säpössä kerrottiin avoimesti paikasta ja itse kyselijästä. Sanottiin että voi mennä tarkistamaan tilat ja hoidot etukäteen. He eivät halua kaneja eläintukuista vaan luotettavilta suomalaisilta kasvattajilta. Hoito on TODELLA hyvää ja asian mukaista! Saan kysellä kanien kuulumisia milloin vain ja mennä vaikka katsomaan. Kanit saa olla kanihuoneessa joka pv vapaana ja mahdollisille ostajaehdokkaille selitetään huonot ja hyvät puolet avoimesti. Myös muilta ihmisiltä on tullut hyvää palautetta. Kauppa on yksiyinen yritys.
Siitä nyt jonkin verran ja jos on johonkin liittyvää kysymystä niin viestiä vaan ettei tarvii yksin vatvoa ja vatkata asioita;)!


Seuraavaksi kanien esittelyt:

Puppe, se vanhin <3

Puppe tuli meille ekana ja on kohta ollut 5vuotta.
Vanha pappa, kuuro ja harmahtava.
Ihana luonne ja ehkä vähän liian innokas nylkyttämään jalkaa, kättä tai mitä nyt ikinä eteen tuleekin:D Leikata ei viitti enää noin vanhaa..


Mimi, se nirppanokka <3

Mimi on tullut viime marraskuussa eli vajaa vuosi sitten.
Tämä rouva sanoo mitä on mieltä, onko hyvä vai paha päivä!
Ja näyttää sen ;)
Hyvä käsitellä ja hyvä äiti :)Jansku, se söpömys <3

Jansku on tullut meille vasta toukokuussa.
Kun neiti tuli meille, se odotti poikasia.
Hoiti lapset hyvin ja poikaset lähti hyviin koteihin kaikki.
Janita on vähän arka mutta kuitenkin kiltti ja antaa käsitellä (:
Tyttö meinas kuvauksissa että onks pakko kuvaa? :3
Mustafa, se musta wauwa <3

Mustis on Janskun kesävauva.
Söpöläinen, kiltti pikkuinen poika (:
Rakastaa olla valjaissa ulkona ja syödä ruohoa.
Poika on kiltti ja hyvä käsitellä.Lyhyet, mutta en vaan keksi muuta ku että on ne ihania!! <3 :)

-Milja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti